Testeaza-ti visul

Principiul Pareto (80/20) este unul binecunoscut de multă vreme și de către mulți dintre noi – și este destul de simplu să îl înțelegem observând de exemplu că 80% din timp purtăm 20% dintre haine, nu-i așa?

Și la o analiză mai atentă putem observa că 20% din ceea ce facem ne aduc 80% din ceea ce avem nevoie. Așadar este foarte întemeiat demersul de a fi foarte selectivi cu acțiunile pe care alegem să le facem, cu gândurile asupra cărora alegem să stăruim, cu emoțiile cărora le permitem să ne coloreze spațiul lăuntric și cu oamenii de care ne înconjurăm – de decizia și de intenționalitatea noastră depinde să aliniem toate acestea în direcția visului nostru.

A fi o persoană foarte ocupată nu înseamnă deloc că ești o persoană care și obține rezultatele scontate (apropos – ce procent din ceea ce faci tu zilnic face parte de fapt din agenda altcuiva?), așa cum a avea activitate mentală nu înseamnă neapărat a gândi…. – a gândi este un proces conștient, intenționat și creator (se spune că 2% dintre oameni gândesc, 3% cred că gândesc și 95% mai bine ar muri decât să gândească…)

Pentru tine care sunt acele 20% dintre acțiunile tale care îți aduc cele 80% din rezultatele pe care ți le dorești în viața ta?

Care sunt acele lucruri care îți aduc cea mai mare bucurie astăzi? Ce-ar fi dacă ai petrece astăzi mult mai mult timp alegând să faci acele lucruri?

Cum ar arăta viața ta peste un an dacă ți-ai umple fiecare zi cu acțiuni consistente în direcția visului tău?

Care a fost cea mai importantă investiție în tine și/sau în visul tău? Ce ți-a adus ulterior această investiție? Care este următorul pas în această direcție pentru tine?

M-aș bucura să împărtășești cu noi (în comunitatea Yin-Joy pe siteul meu www.ramonacraciun.ro sau pe adresa mea de email [email protected]) din lucrurile cu siguranță minunate pe care le vei descoperi răspunzând la aceste întrebări…

Sunt convinsă totodată că ești una dintre acele persoane care își doresc și mai mult bine în viața lor – atât în ceea ce privește cariera cât și sănătatea, relațiile și sfera financiară – și care conștientizează faptul că perspectiva din care abordează toate acestea poate schimba radical fața lucrurilor. Eu consider introspecția (analiza lăuntrică realizată cu sinceritate) – și coachingul (acel dialog cu structură care conduce la identificarea și înlocuirea convingerilor limitative cu perspective și pași de acțiune care aduc realizarea scopurilor) – realizat cu profesionalism – instrumente foarte puternic în depășirea oricărui blocaj – și de altfel mai importantă decât orice experiență este întotdeauna evaluarea experienței, nu-i așa?

De aceea – pentru a-ți veni în întâmpinare cu instrumentele cu care lucrez eu și cu care am reușit să obțin rezultate remarcabile atât în ceea ce mă privește pe mine cât și pe cei cu care lucrez în programele mele, te invit să îți rezervi câteva minute pentru a răspunde cu sinceritate la următoarele întrebări – pentru a-ți putea seta apoi mai bine pașii de acțiune necesari pentru îmbunătățirea calității vieții tale:

1. În ce măsură ești mulțumit de direcția în care se îndreaptă lucrurile în viața ta acum? (acordă o notă pe o scală de la 1 la 10 în care 1 reprezintă minim, 10 reprezintă maxim).

1           2           3           4           5           6           7           8           9             10

2. Ești o persoană cu o stimă de sine:

a. foarte scăzută          b. scăzută        c. ridicată         d. foarte ridicată

3. În ce măsură îți valorizezi tu acum punctele tale forte? (acordă o notă pe o scală de la 1 la 10 în care 1 reprezintă minim, 10 reprezintă maxim).

1           2           3           4           5           6           7           8           9             10

4. Care este cel mai important obiectiv de realizat pentru tine in următori doi ani?

…………………………………………………………………………………………………

5. Pe o scală de la 1 la 10 (1 reprezintă minim, 10 reprezintă maxim de interes), acordă o notă care să reflecte interesul tău pentru descoperirea vocației tale, a carierei tale ideale.

1             2           3           4           5           6           7           8           9      10

6. Care sunt credințele tale care te țin pe loc?

………………………………………………………………………………………………………………………………….

7. Ce anume te face cel mai fericit?

…………………………………………………………………………………………………

8. Pe o scală de la 1 la 10 (1 reprezintă minim, 10 reprezintă maxim de interes), acordă o notă care să reflecte interesul tău pentru a-ți redefini sau a-ți reconfigura drumul în viață.

1           2           3           4           5           6           7           8           9             10

9. Care este acel lucru pentru care consideri că ești menit?

………………………………………………………………………………………………………………………………….

10. Pe o scală de la 1 la 10 (1 reprezintă minim, 10 reprezintă maxim de interes), acordă o notă care să reflecte interesul tău pentru a investi în tine – pentru a descoperi și a aplica metode de dezvoltare a carierei și de eficientizare a parcursului.

1           2           3           4           5           6           7           8           9             10

Notă:

– dacă răspunsurile tale la aceste întrebări însumează o valoare cuprinsă între 0 și 24 se pare că este necesară în cazul tău o reevaluare a scopului, a obiectivelor tale, a punctelor tale forte, a direcției în care te îndrepți și a gradului tău de mulțumire față de rezultatele tale – și pentru aceasta îți recomand să accesezi unul din bonusurile oferite cadou pe site-ul meu https://ramonacraciun.ro/ pentru a-ți alege apoi programul cu care rezonezi cel mai bine și care îți este cel mai necesar în această etapă.- dacă răspunsurile tale la aceste întrebări însumează o valoare cuprinsă între 25 și 50 – acest lucru spune despre tine că ești o persoană care înțelege valoarea dezvoltării continue și îți recomand – pentru a atinge următorul nivel de conștientizare și de valorizare a resurselor tale – să accesezi – pe site-ul meu https://ramonacraciun.ro/ – programul ”Testează-ți visul – sau cum să dai viață celor mai îndrăznețe idei” – un program online în zece pași, plus o întâlnire în direct la final pentru aprofundare și răspunsuri la întrebări.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top