O minte sănătoasă

O minte sănătoasă și un spirit tânăr se păstrează cel mai bine într-un trup sănătos. Yoga este o practică străveche care permite structurilor grosiere și subtile ale ființei noastre să rezoneze, să se armonizeze și să se alimenteze din sursele infinite de energie ale universului.

Ce-ar fi dacă într-o bună zi ai descoperi că deții un rezervor de resurse nebănuite de tine până acum (doar intuite așa, uneori…)? Și ce-ar fi dacă ai începe să folosești cu chibzuință aceste resurse astfel încât să îți aducă rezultatele râvnite?

Pentru a obține rezultate diferite este necesar să facem lucruri diferite – nu-i așa? – și aceasta este valabil atât în ceea ce privește cariera și/sau profesia, cât și în ceea ce privește relațiile, sănătatea și planul financiar.

Care anume sunt acele lucruri diferite vom descoperi în momentul în care realizăm cât de necesar este să accedem la următorul nivel al potențialului nostru fizic, mental, energetic, emoțional, spiritual. 

Este timpul ca și tu să pui preț pe sănătatea ta, căutând să o îmbunătățești și să o menții cu ajutorul acestor practici care se adresează deopotrivă bunăstării minții, a trupului și a spiritului.

Te invit să descoperim împreună cum posturile corporale pe care le practicăm în cadrul programului Yin-Joy Yoga Practice, se reflectă – și oferă rezultate – și la nivelul structurilor mai profunde, subtile ale ființei noastre, producând astfel transformarea de mentalitate și de perspectivă necesare obținerii rezultatelor scontate – accesează www.ramonacraciun.ro și … convinge-te!

Exerciţiile de yoga pe care le practicăm în cadrul programului online Yin-Joy acţionează asupra funcţiilor şi organelor corpului reglându-le într-un mod specific, corelat şi inteligent, reechilibrându-le atât din punct de vedere fizic cât şi energetic astfel:

  • posturile şi procedeele yoga se adresează în mod distinct, punctual tuturor funcţiilor organismului – locomotorie, digestivă, nervoasă, respiratorie, cardiacă, de autoapărare, endocrine, cognitive, senzoriale;
  • exerciţiile de yoga au o acţiune fie de tonifiere, fie de destindere asupra organelor interne şi musculaturii; această acţiune este realizată atât fizic cât şi energetic – practica fiind însoţită de lucrul asupra centrilor energetici (chakra);
  • aceste posturi şi procedee acţionează în mod sinergic şi cauzal producând efecte binefăcătoare asupra întregului organism.

Dacă îţi doreşti să ai mereu o condiţie fizică excelentă, indiferent de vârstă, atunci:

  • Practică yoga în mod constant şi cu perseverenţă şi trupul tău va deveni şi se va menţine suplu, agil şi armonios, modelat de posturile fizice corelate cu exerciţiile de respiraţie şi de focalizare mentală.
  • Aceste exerciţii care actionează distinct pe diferite grupe de muşchi – muşchii care susţin coloana vertebrală, muşchii abdominali, muşchii membrelor – tonifiind sau destinzând – au o eficienţă deosebită datorită faptului că sunt însoţite de focalizarea concomitentă a atenţiei şi a energiei.
  • Efectele benefice ale practicii yoga survin când aceasta este abordată ca fiind un proces cumulativ – de aceea îţi propun o călătorie care cuprinde în prima parte deprinderea posturilor de hatha yoga şi relaxare, cărora li se adaugâ apoi gradat procedee de focalizare mentală şi de respiraţie (pranayama).

Dacă îţi doreşti să fii mereu în cea mai bună formă psihică şi mentală, atunci:

  • Practica yoga te va răsplăti prin stări profunde de regenerare, de calm şi de seninătate, de echilibrare emoţională care trezesc creativitatea, resursele latente şi viziunea spirituală.
  • Datorită momentelor acordate resimţirii efectelor şi conştientizării, modul special în care practicăm yoga în cadrul programului YIN-JOY aduce descoperirea bucuriei lăuntrice de a fi, de a trăi conştient şi intenţionat clipa prezentă – ceea ce trezeşte gradat o perspectivă mult mai cuprinzătoare şi împlinitoare asupra existenţei.
  • Include programul online Yin-Joy Yoga Practice în modul tău de viaţă şi energia, atenţia  şi nivelul tău de conştientizare vor creşte şi se vor rafina continuu, astfel că iţi vei putea valoriza resursele într-un mod mult mai eficient în direcţia împlinirii visurilor celor mai îndrăzneţe.

Te invit să parcurgem împreună cursul practic online de yoga tradiţională Yin-Joy. În fiecare săptămână vei avea acces la o şedinţă nouă de yoga, cu un exerciţiu nou de fiecare dată şi la un material scris care cuprinde modul de realizare al exerciţiului, indicaţii şi contraindicaţii. Vei deprinde şi vei aprofunda exerciţii de hatha yoga, de respiraţie (pranayama), procedee de focalizare mentală şi de relaxare profundă, cu efecte binefăcătoare excelente pentru trup, minte, suflet şi spirit.

Ramona Crăciun

www.ramonacraciun.ro

https://ramonacraciun.ro/yoga-practic/

Despre mine. Sunt absolventă de Sociologie cu master in domeniul resurselor umane, sunt coach şi trainer certificat în echipa internaţională John Maxwell, sunt instructor sportiv certificat de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, practic yoga din 1990 şi ţin cursuri de yoga din 1997. Am descoperit yoga căutând să-mi restabilesc starea de sănătate – am fost sub tratament medicamentos intensiv câţiva ani de zile – pentru restabilirea echilibrului endocrin, cardiac, nervos, psihosomatic – şi după doar câteva luni de practică (perseverentă, ce-i drept) – problemele au dispărut. Am continuat să-mi înfrumuseţez viaţa practicând yoga şi venind în întâmpinarea celor care doresc să-şi descopere şi să-şi valorizeze resursele într-un mod creator.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top