Despre Detox

Nu ai cum să susții acțiuni sănătoase în planul fizic atunci când în mintea ta e haos.

Nu sunt un expert în ale detox-ului dar știu și aplic câteva lucruri de bun simț cu care sunt convinsă că vei relaționa. Contrar a ceea ce probabil ai auzit până acum, detoxifierea nu se produce doar la nivel fizic iar dacă ăsta-i motivul pentru care te încumeți la treabă, n-ai găsit cel mai bun punct de start. E ca și când ți post pentru a slăbi. Există o latură mentală și una emoțională ce trebuie implicate în acest proces așa că hai să-ți spun cum văd eu lucrurile.

1. Detoxifierea organismului
Corpul nostru are un ciclu de curățare continuu despre care puțini dintre noi știu. Țin minte că în facultate, profesoara de tehnici de dans ne spunea așa: corpul vostru este este cu totul nou la fiecare 7 ani. Nu mi-a venit să cred și sincer, n-am crezut. Mai târziu am aflat că detoxifierea face parte din ciclul natural al vieții noastre. Corpul nostru se curăța continuu! Dar de ce nu-i toată lumea sănătoasă tun dacă corpul are capacitatea de a se detoxifia?

Să-ți spun o poveste:
Zilele trecute am dat cu aspiratorul. Și, ce să vezi, nu avea putere deloc! Știam care-i baiul dar am zis să insist doar, doar se întâmplă minunea și îmi curăță și mie covorul. În zadar! Aspiratorul nu s-a lăsat până când nu l-am curățat. „Ce treabă are curățenia ta, cucoană, cu mișcarea și nutriția?” Totul
Știai că un om acumulează și transportă între 2kg-11kg de „deșeuri umane”? Organismul nu poate digera și elimina în mod corespunzător unele alimente și substanțele pe care le conțin. Acestea se depun în căptușeala tractului nostru intestinal sub formă de materie fecală veche, uscată și mucus, la fel cum se acumulează gunoiul în aspirator. Dacă aspiri mai multă mizerie decât are loc într-un sac, mai devreme sau mai târziu blochezi și aspiratorul și sistemul tău de canalizare (sistemul limfatic). În momentul acela, orice proces de eliminare este încetinit sau blocat. Te rog, spune-mi că tocmai ai avut un AHA-MOMENT cu privire la de ce nu slăbești așa de repede precum ai vrea 🙂 

2. Detoxifierea mentală și emoțională
Am înțeles ce se întâmplă atunci când alimentele sunt predominant procesate și acide. Ce crezi că se întâmplă când gândurile noastre sunt „acide”? Corpul nu este doar rezultatul combustibilului cu care-l hrănești, corpul tău este de asemenea rezultatul gândurilor predominante. Nu ești doar ceea ce mănânci, ești și ceea ce gândești!
Aliniază-ți gândurile pe o frecvență pozitivă altfel, te rog nu te amăgii în a crede că mersul la sală, curele detox, mai puține dulciurele și mai multe frunze, vor susține schimbarea pe termen lung. Din fericire, nu așa funcționează lucrurile.
Paul Martinelli spune așa: nu-ți poți depăși niciodată imaginea de sine! Pe scurt, nu ai cum să susții acțiuni sănătoase în planul fizic atunci când în mintea ta e haos.

Concluzie:
-alege progresiv o alimentație cât mai aliniată cu natura și produse susținute în spate de știință.
-fii activă: mișcare este o necesitate nu un lux;
-fii constientă de gândurile pe care le ai în decursul unei zile și setează-te pe pozitiv. Curățarea nu se întâmplă decât atunci când ne aflăm într-o stare de relaxare.

Ține minte că doar miscarea si mancatul sănătos nu sunt suficiente. Sunt cu siguranță un factor important dar energia în care te scalzi zilnic este dirijorul orchestrei. Lucrează conștient la imaginea pe care o ai despre tine, evaluează-ți gândurile și te asigur că schimbarea fizica vine ca un BONUS.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top